Jag prenumererade på Bamse när jag var liten. En gång i månaden damp den ner i brevlådan och luktade ny trycksak (en doft jag fortfarande uppskattar väldigt mycket och har lätt tillgång till i min bransch). Det jag reflekterar över idag är den fantastiska ”logiken” i Bamse och liknande sagovärldar. Som man bara köpte rakt av. För det presenterades som totalt logiskt: De rika är elaka och de fattiga är snälla, men varför är Krösus Sork en sork som kan prata med Bamse och hans vänner medan Husmusen bara kan pipa? Och varför är Vargen svart medan Vargkusinerna är grå? Och hur kan en björn (Bamse) rida på en häst (Billy Boy)? Igelkottar pratar som människor, liksom sköldpaddor och kaniner, men inte katter och hundar…

Jag gillade Skalmans Mat-och-Sov-klocka. Önskar att jag hade haft en idag. Inställd på symbolen med kudden just nu. Och så tittar vi på den här, för den är söt och jag är så määtttt.