Istället för att komma ihåg att jag hade tvätt-tid ikväll, så tog jag en tur till Kulturhuset och deras koncept Mångsidiga Måndagar där dagens tema var “Skriv klart”. Bra tema för mig som har mycket skrivet. Liggande. Sparat. Ruvande. Debutanten Catharina Bergsten var där och berättade om sin väg från idé till utgivning av kortromanen “Besinningens sår“. Det var bra. Blev en bra och delande dialog mellan Catharina och oss 14 som kände oss mångsidiga nog att gå dit. Några goda råd från författarinnan:
– Skriv om sånt du känner till
– Skriv om sånt som berör dig själv, då berör det andra
– Avsätt tid till skrivandet, gör det viktigt
– Börja smått, försök att få en novell publicerad först, för att få mersmak

Mmm, kanske börjar jag riva igenom alla mina skisstexter igen. Kanske är det dags nu. Kanske…