Läser att det är Skördemåne ikväll, inte bara fullmåne. Skördemånen är den fullmåne som infaller närmast höstdagjämningen, och årets höstdagjämning sammanfaller på dagen med en fullmåne, vilket tydligen är ovanligt. Läser också att det också är en kväll då vissa kvinnor väljer att göra något de kallar Moder Jord-healing genom en samordnad typ av meditation. Intressant, tycker jag. Man kan säga vad man vill om sånt här. Man kan kalla det New-Age-flum, galenskap, magi eller dumheter. Det som är viktigt att se här tycker jag dock, är att intentionerna är goda och skadar ingen. Och tänk om det funkar? Tänk om vi ska göra mer sånt här? Tänk om vi ska sprida ordet? Tänk om…

I somras lyssnade jag till en kvinna som heter Keisha Crowther. Hon kallas även Litttle Grandmother och är shaman (wisdom keeper) från USA:s urbefolkning (Lakota Sioux). Hon talade också mycket om helandet av Moder Jord, ibland kändes det genuint, ibland kändes det som ett väckelsemöte, men återigen – intentionen var god. Hon ville dela ett budskap om samarbete för att agera mot miljöförstöring och egoism. Och något hon sa har stannat kvar i mig. Det löd ungefär såhär:

Every drop of water you ever drank

Every bit of food you ever tasted

Every breath of air you ever took

Came from Mother

Så vad säger ni? Moder-Jord-meditation ikväll? Eller ska vi helt enkelt bara YLA?