I helgen har vi köpt gardiner, sytt gardiner, satt upp gardiner. En helg i gardinernas tecken helt enkelt. Med vi menar jag team Johansson – mamma Syskrin och pappa Borr&Skruv, ivrigt påhejade och stöttade av paret O, såklart. Det är helt sjukt hur mycket lite tygslamsor ändrar karaktären på ett rum. Allvarligt talat. Rummen har sett riktigt nakna ut fram tills … nu.

Extrainlägg för språknördar som jag:
Det här med gardiner får mig osökt att tänka på franskans rideau. Där använder man samma ord för gardin som för ridå. Ganska logiskt egentligen. Tygslamsa som tygslamsa. Likadant med engelskans curtain. Men sen forskar jag lite djupare och både svenskans ridå (från franskans rideau) och svenskans gardin kommer faktiskt från franskan – för gardin har sitt ursprung i fornfranskans courtine. Ja herrejösses, tänker du. NU kan jag gå och lägga mig som en mer tillfreds människa. 😉