Idag lånar jag också en övning från Bob. Bob verkar vara på Bali och gå tantrakurs. Spännande…

Övning: sätt dig bekvämt, ligga går också bra. Ta ett par djupa andetag och känn in kroppen, det piggar alltid upp. Föreställ dig sedan sånt som gör dig glad. Det kan vara saker som hänt, eller rena rama fantasier.

Tänk på den du älskar eller någon gång har älskat, tänk på de goda stunderna, tänk på strandnjutardagen, tänk på ditt barns skrattand ögon, på den goda kycklinggrytan, på det fantastiskt fingret i din kropp. Tänk på massagen, tänk på löneförhöjningen, tänk på precis det som gör dig glad.
Allt får vara med. All glädje är andlig glädje.
Ju mer du faktiskt försöker känna hur du upplevde den där kycklinggrytan, den där solen på stranden, ju djupare går meditationen.Du kan också prova på tunnelbanan eller i någon kö, att blunda och tänka på saker som gör dig glad. Risken är stor att du kommer bli glad, en glädje inte helt skild från den du faktiskt kände när du upplevde det.

(virkade godisar lånade från http://elsasdesign.blogspot.com/)