För här kommer åsiktsmaskinen Tutt.


Jag har inte skrivit något om årets Melodifestival ännu. Men nu kan jag inte hålla mig längre. Jag tycker det är riktigt t r å k i g t i år. Produktionen och idéerna bakom produktionen är dåliga, programledarna är tråkiga, de “skojiga” partierna med förhör och Peter Stormare är riktigt riktigt dåliga. Att jämföra med Dolph som drog folket med sig förra året, och Björn Gustafsson som blev geniförklarad och folkkär året innan dess.

Det som gör att jag surar ihop är också att den enda låt som var riktigt riktigt bra, Christian Waltz “Like Suicide” åkte ur så det plaskade om det redan i andra delfinalen.

Okej, Nicke Borg kändes skön och kul igår kväll, men annars är det enda som jag tycker känns lite glädjande just nu det här live-ljudklippet på Sara Lumholdt, som någon vänlig själ på SVT lagt upp på Youtube för att vi som egentligen gillar melodifestivalen ska ha något att skratta lite hånfullt åt.

Jo – och så roar vi oss med att pausa Linda Bengtzing mitt i hennes sånginsatser. DET är också riktigt kul. Länge leve HD-boxen med pausfunktion och inspelning. Så man kan skippa mellantugget och bara lyssna på låtarna.