Detta är världen idag. Det är fredag. Jag ska till frissan. Och en god vän som skördar bananer på Hawaii väntar på en flodvåg. Det är i sådana här lägen jag gillar Facebook och Twitter extra mycket. Vännen på Hawaii skriver under tiden som de tar sig mot en stuga uppe i bergen:

1. flodvåg på väg hitt kanske … alla på gården flyttar sig nu till högre mark, vi lysnar och kolla på nyheter… flodvåg larmen slåg precis… förskräkligt hög ljud… vi har det lugnt så länge

2. vi är upp nu på 30 meter över havet nu… vänner flyrr hit nu också
(Båda inläggen får en massa stöttande kommentarer)

3. tack så hjärtligt alla. snart ska jag försöka lägga mig och sova genom larm och vågar… kärlek må leva genom vågarna

Kanske har vågen ebbat ut när den når Hawaii, ungefär samtidigt som jag går till frisören vid Sandtorget i Skövde.