Idag lyssnar jag om och om på en av de otaliga texter som Cornelis skapat. Ballad om Censuren. Åh. Textrader från denna låt dyker upp titt som tätt i min hjärna, sådär lite på trots, när jag känner mig förorättad eller om jag inte får all information jag behöver. Då kommer den. Och hackar lite ettrigt.
Kan inte bestämma mig för vilken vers jag gillar bäst.
Men den här är grym:

***

Damer utan kläder ska man inte titta på.
Fy skäms på sig medborgare som tittar ändå.
Det är onaturligt att se en kvinna bar.
Det kan man bli förstörd av den saken är klar.
Hon skulle haft på sig något lätt och dansat klassisk rysk balett.
Då hade det varit konst och befrämjat vår kultur.
Det här är väl ingen konst censur, censur!

***

Så. Jävla. Bra.
(Undra om Herr O vill spela den här för mig ikväll på gitarren?)