Var på sminkaffären igår, för att köpa en ny dosa ID Bare Minerals-puder. Den lilla expediten kvittrade glatt på och var supertrevlig, och väl framme vid kassan stoppade hon ner en test-tub Clarins Krakelibraksmink (eller vad den nu hette) i min påse, blinkade lite och sa:
– Den här är jättebra, ta den på kring ögonen innan du börjar sminka dig, den ger lite Askungen-effekt.
Jag log. Jag nickade. Jag tog min påse och gick.
Ute på gatan stannade jag upp.
Vadå Askungen-effekt?
Vad betyder det?
Kommer jag se lite sotig ut nu? Lite skitig? Eller kommer jag sitta sådär lite vän och tindrande och betrakta Herr O lite drömskt, klippa med ögonfransarna och säga “kära nån”? (Fast det kanske är mer Nasse). Eller menade hon att jag kommer att se ut som om Simelimaka-kockelikaka-fen rört mig med sitt magiska trollspö? Och att jag IDAG ser ut som en sönderarbetad skitig piga?
Ja. Så var det nog.
Öh. Tack då. Tack för den.