“Moses supposes his toeses are Roses,
But Moses supposes Erroneously”


Jag vet faktiskt inte om jag nämnt tidigare att jag är ett stort fan av Gene Kelly. Kanske inte. Hur som helst, textraden ovan dyker allt som oftast upp i mitt huvud. Den kommer från Singin’ in the Rain (som ju handlar om när stumfilm blir talfilm). Alla skådisar i filmen måste gå till talpedagog, och den här sången dyker upp i en fantastisk scen där Gene Kelly och Donald O’Connor ska öva sig på att artikulera ordentligt. Kolla in scenen här. Och snälla – njut en LÅNG stund av Kellys otroligt kontrollerade dans. Jämför hans steg med O’Connor (som ju också är svinduktig dansare) och se hur otroligt snyggt, kontrollerat och galet bra Kelly är.

P.S. Ja, jag läste 5 högskolepoäng i Amerikanska Filmmusikaler en sommar.

Och Erroneously är ett roligt ord. Mycket roligt, till och med.