Okej. Jag tog ett beslut om att ta mitt eget kreativa skrivande på större allvar och gav mig själv en födelsedagspresent: En författarcoach och en distanskurs som heter “Hitta din bok”. Läs mer om henne här.

Jag känner att jag har lite motstånd att dela detta, som att det förpliktigar mig att prestera något bra nu, eftersom jag talar om det. Men å andra sidan: det kan ju också ge mig stöd från er andra som skriver därute att dela det, tänker jag.

Så, detta säger författarcoachen om kursen:

Men hjälp av den här kursen vågar jag lova att du kommer att hitta minst en, kanske flera, konkreta och hållbara bokidéer att jobba vidare på. Vi kommer att utforska vad du kan, vad du är intresserad av och hur du kan finna energi och passion för skrivandet.

Under kursens gång kommer du att få 6 kursbrev om hur du:
– Inventerar dina kunskaper och intressen
– Överkommer dina (eventuella) rädslor för skrivandet
– Använder olika metoder för att generera idéer
– Hittar din nisch
– Väljer genre och tema
– Hittar din målgrupp
– Skapar rutiner för ditt skrivande
– Strukturerar ditt skrivande
– Väljer berättarstil

Så.
Då kör vi!