Dagens spaning är att mycket just nu är SLUT. (Nej, jag ska inte sluta blogga).
(Spaningen är förresten Slut på svenska, märk väl, inte slut på engelska, jmfr engelskans “slut audition” med Idol-svenskans “Slutaudition”).

SLUT 1
Läste idag på svt.se att idag tar jordens resurser slut. Tydligen har vi konsumerat klart för i år. Idag. Den 27 september. Det var ungefär likadant förra året. Jag vet inte riktigt hur man mäter sånt här, men om alla levde som vi gör i Sverige skulle det gå käpprätt åt skogen enligt artikeln.

SLUT 2
Det är många som slutar blogga, ser jag. Både Anette och Johannes har slutat till exempel. Tråkigt, men jag fattar, ibland undrar ju undertecknad också om det är någon mening med att skriva. Om det är nån som tittar in och läser nån gång.

SLUT 3
Mayakalendern tar slut den 28 oktober 2011, enligt Calleman, som hävdar att den 21 december 2012 är felaktigt. Så just nu, enligt denne yvhårige man är vi inne i den nionde vågens 6:e natt. (Och den sjunde dagens slut är den 28 oktober). Så just nu håller tydligen hela kosmos på och förbereder sig på att vi ska vakna upp, inse att pengar inte har något egentligt värde och att vi ska få en ny medvetenhet. Tydligen är det bra att meditera mycket nu, i den sjätte natten.

SLUT 4
Min röda lilla Polo och jag kommer att avsluta vår relation, det har varit fyra fina år tillsammans, men nu kommer jag och Herr O att investera i ett gemensamt åk som passar våra behov bättre. Och inte ska vi ha två bilar. Så nu ä’re slut med Polon.