Redan när jag steg in genom ytterdörren kände jag att något inte riktigt stämde. Det låg ondska i luften. Allting var sig likt, alla saker på sin vanliga plats. Och ändå. Ondskan vibrerade. Inte förrän jag kom fram till kylskåpet såg jag dem.
Blodspåren.
På handtaget; blodiga fingeravtryck. På kylskåpets framsida; blodfläckar, utkläggade och vidriga. När jag öppnade kylskåpet såg jag det. En hantverksgubbe hade varit och satt in en ny termostat. Syltburkarna var flyttade ner till osten.
Men varför blod?
Varför hade hantverkaren rusat blödande från vår lägenhet utan att ta bort sina blodfläckar? Vad hade hänt? Har jag köttätande växter i kylskåpet? Har hantverkaren sadistiska tendenser? Och hur kommer det sig att så fort man har en hantverkare hemma så skitar de ner och vägrar tvätta rent efter sig?
VARFÖR?

Ett mysterium.