Det är så fantastiskt uppfriskande att vakna en stormig första advent, sitta och läsa nyheterna och bli så road att hela kroppen tokfnissar. Jo, jag tycker det är sjukt roligt när Vatikanen uttalar sig om världsliga ting som de inte praktiserar själva, utan bara moraliserar om; som sex, alkohol och dans. Men det är ännu roligare när de uttalar sig om saker som YOGA.

“Yoga is Satanic because it leads to a worship of Hinduism and “all eastern religions are based on a false belief in reincarnation””

“Practising yoga is Satanic, it leads to evil just like reading Harry Potter,”

“Yoga poses could create a feeling of well-being in the body but it is erroneous to confuse that with “the authentic consolations of the Holy Spirit,”

Så kära vänner, för Guds skull, håll inte på med meditation, yoga och annat New Age-tjafs. För de som vet bättre och mer om hur allting förhåller sig i världen, de som aldrig själva behövt ta beslut om relationers varande eller icke-varande, de som aldrig behövt ta ställning i en tonårsgraviditet, de som aldrig provat på en uppfriskande kundaliniskakning; de varnar seriöst för detta. Självkännedom och kroppskännedom är av ondo. Så denna första advent 2011; tänd ett ljus och be för Vatikanen. De kan inte ha så roligt. Men för Guds skull, sitt inte i lotusställning. Då är det kört.

(Bilden ovan är tagen på Ängsbackas Yogafestival av Maria Obed – en jätteduktig fotograf, zen-coach och yogapraktiserare).