Ett par dagar i rad har jag vaknat av fiskmåsars skrikande. Lite otippat. Skövde ligger knappast vid någon typ av sjö eller vattendrag och får ofta kritik från de omkringliggande sjönära städerna att vara trökigt på grund av detta. Nåväl – tillbaka till fiskmåsarna. Sådär i ett halvvaket tillstånd har jag för en millisekund trott att jag varit i Brighton. Där vaknade jag till fiskmåsar varenda morgon. Fiskmåsarna i Brighton lever lyxliv. De cirkulerar kring piren, 20-talshusens vackra fasader och fish n’ chipsstånden på stranden. Och med alla uteätare har de gott om föda. Och med alla ölslattar i plastglas på strandens uteserveringar är de nog konstant fulla också, kan jag tänka mig.

Hur som helst – den där millisekunden har fått mig att längta efter en dag. Ja, en riktigt skön heldag i Svennebyn over there. Vakna i den lilla unkna lägenheten i Gayville (Kemptown), strosa nedför St James’s Avenue, förbi restauranger och fik med gayflaggan i fönstren, strosa utmed strandpromenaden, upp genom Laines till North Laines och äta lunch på Kensington Gardens – eller – här kan jag inte riktigt bestämma mig; kanske tar jag en fish n’ chips på stranden istället. Eller så gör jag båda. En sen och en tidig lunch.

Och sen sitter jag en stund på Basketmakers Arms. Och där kanske jag tar en avokadomacka till min half pint. Och så tittar jag på roliga/snygga/fåniga vykort i den där tokroliga affären mittemot PUSSY. Och kanske köper jag en ny hippiklänning. Eller så strosar jag upp till Churchill Square och tar en fika på Borders och smygläser snygga böcker och tidningar…

Ja, ni fattar.

Nostalgi. Fiskmås. Helt enkelt.

(Bilden lånad från Pixabay)